Speelrijst: verrassend veelzijdig speelgoed voor kinderen

Speelrijst: verrassend veelzijdig speelgoed voor kinderen

Speelrijst, wat is het? 

Sensorische Speelrijst is geweldig! Wil je dat je kind langer dan 5 minuten ergens mee speelt? En dan hebben we het niet over de spelletjes op de iPad .. Speelrijst is wat je nodig hebt! Echt!

Speelrijst is een geweldig sensopatisch spel dat de fantasie en motorische ontwikkeling van kinderen bevordert. Door te spelen met speelrijst, kunnen kinderen hun sensorische ontwikkeling en fijne motoriek verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd creatief kunnen zijn en spelenderwijs kunnen leren.

Bij Kliederspel.nl bieden we een scala aan speelrijst kleuren, mixen en accessoires, gemaakt van natuurlijke materialen en geschikt voor peuters en kleuters.

Kies een hippe mix, of kies zelf verschillende kleuren speelrijst uit. Heb je meteen een leuke activiteit met je kind. Even 1 op 1 aandacht.

Huh? Wat kun je dan doen? Nou. Samen met je kind een leuke mix maken en de kleuren benoemen. Ken je alle kleuren al? Hartstikke leerzaam dus, die speelrijst.

En als je dan toch bezig bent, kijk dan ook eens even bij de Complete sensorische speelsets. Die vind je hier. En wat je daarmee allemaal mee kunt, lees je weer hier. Handig hè? 

Veiligheid en hygiëne bij het spelen met speelrijst

De speelrijst van Kliederspel is gekleurd met voedingskleurstof en veilig in gebruik, zelfs voor de allerkleinste.

Vanaf welke leeftijd kun je beginnen met Speelrijst? 

Zoals gezegd is de sensorische Speelrijst vrij van schadelijke stoffen. Vanaf wanneer je de speelrijst wil aanbieden aan je kind is een persoonlijke keuze. Thuis ben ik vanaf een leeftijd van 10 maanden begonnen met het aanbieden van Speelrijst. Vanaf 12 maanden kan je  kind er al een ruime tijd mee spelen.

Wat doen ze met die speelrijst? Hoelang spelen ze ermee? Benieuwd? --> sensorische speelrijst voor een 1 jarige dreumes

 Welke bak heb ik nodig?

Daar schreef ik ook een blog over; je leest hem hier. We hebben inmiddels een ruimer assortiment aan speelbakken. Die vind je hier.

Hoe bewaar ik de speelrijst?
  • De speelrijst van Kliederspel wordt geleverd in een hersluitbare zak. Klaar met spelen? Dan kun je de speelrijst makkelijk weer opbergen.
  • Bewaar de speelrijst uit de zon, veel licht kan de kleuren doen vervagen.
  • Ook met natte handjes spelen met de rijst is niet aan te raden, de kleuren kunnen dan afgeven. 
  • De speelrijst hoeft niet snel vervangen te worden. Zolang je je kindje met schone en droge handjes laat spelen kan de Speelrijst jaren meegaan. 
Themaboxen

De themaboxen bevatten kleine onderdelen en zijn daarom pas geschikt vanaf 3 jaar. (je kent je kind zelf het beste, dus als jij denkt dat je kind er eerder aan toe is en niets meer in de mond stopt, kun je dit ook eerder aanbieden)

Maar ook dan adviseren we altijd onder toezicht te laten spelen. Nooit alleen. 

Terug naar blog