Planning 2024

Agenda Kliederochtenden

De kliederochtenden zullen in de toekomst terug keren naar Roermond

Kliederochtenden 2024

Kliederspel komt naar Roermond! De Kliederochtenden worden in de toekomst gehouden in ♥ Roermond.

Goed om te weten

  • Tijdstip 9:00- 10:00: de kliederochtenden duren 1 uur
  • Kleine groepjes: de groepjes bestaan uit maximaal 8 kindjes (en gaan door bij 4 aanmeldingen)
  • Kleding: Neem een schoon setje kleding mee, want vies worden mag!
  • Taste safe: Als je kindje iets in de mond stopt is dit niet erg
  • Leeftijd: 1 tm 4 jaar

Kliederochtenden

De kliederochtenden zijn bedoeld om kinderen kennis te laten maken met sensorisch spel. Tijdens deze ochtenden kunnen ze op een speelse manier ervaren, ontdekken en vooral genieten!

Wat zijn Kliederochtenden?

Kliederochtenden zijn speelochtenden voor ouders samen met hun kinderen. Kinderen krijgen de kans om te experimenteren met verschillende materialen en zintuiglijke ervaringen op te doen. Tijdens deze ochtenden neemt je kindje de leiding en kan zo op zijn of haar eigen tempo leren en ontdekken.

Doelen van Sensorisch Spel

  • Prikkeling van de zintuigen: Sensorisch spel is gericht op het prikkelen van de zintuigen van kinderen, waardoor ze leren over textuur, temperatuur, en meer.

  • Ontspanning: Het helpt kinderen om te ontspannen na een drukke dag en kan helpen bij het verwerken van dagelijkse prikkels. Het is ook ideaal voor een middag slaapje om zo heerlijk in slaap te vallen na een ochtend kliederen.

  • Ontwikkeling: Sensorisch spel bevordert de ontwikkeling van fijne en grove motoriek, coördinatie, taalvaardigheid, en sociale vaardigheden.

Wat te verwachten

Op onze Kliederochtenden kunnen kinderen genieten van een breed scala aan basis materialen, waaronder bijvoorbeeld speelrijst, zand, klei, schuim en nog veel meer. Ze kunnen spelen, kneden, smeren en genieten van de vrijheid om te kliederen zonder grenzen. Er is geen goed of fout, kinderen mogen experimenteren en hun creativiteit de vrije loop laten.

Voordelen voor Kinderen

Deze Kliederochtenden zijn niet alleen ontzettend leuk, maar ook leerzaam. Ze helpen bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden, taalvaardigheid, verbeelding en sociale interactie. Kinderen leren oorzaak en gevolg begrijpen, en het moedigt hen aan om te tellen, meten en ontdekken. Maar ze mogen vooral lekker hun eigen gang gaan. 

Thema's en Seizoenen

We werken tijdens de kliederochtenden ook met thema's en seizoenen. Hiermee kunnen kinderen niet alleen sensorisch spel ervaren, maar ook leren over de wereld om hen heen en de veranderingen in de natuur gedurende het jaar. Dit kan hun begrip van de seizoenen verdiepen en hen bewust maken van de verschillende festiviteiten en gebeurtenissen die bij elk seizoen horen.

Voordelen voor ouders

Wij moedigen ouders aan om deel te nemen en samen met hun kinderen te spelen tijdens de Kliederochtenden. Het is een geweldige kans om quality time door te brengen en samen herinneringen te creëren. Bovendien heb je thuis geen rommel. 

We hopen dat jullie van deze Kliederochtenden zullen genieten. Het is een geweldige manier voor kinderen om plezier te hebben, te leren en te ontspannen. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer info? Stuur een berichtje