Welke speelbak heb ik nodig?

Welke speelbak heb ik nodig?

Een veel gestelde vraag. Wanneer je net begint met het aanbieden van sensorisch spel, heb je heel veel keuze. Je zou kunnen beginnen met een kleine speelbak gaan, zoals deze:

 

Deze speelbak is lekker compact, klein, maar wel met een hoge rand. De hoge rand zorgt ervoor dat de rijst of het zand zoveel mogelijk in de bak blijft. En kleine kindjes knoeien dan iets minder met de rijst. Uitstekend om mee te beginnen om te kijken of sensorisch spel iets voor jullie is. 

Wanneer je toch iets meer ruimte wil aanbieden aan je kindje, zijn de andere 2 speelbakken een goede keuze. De afmetingen van de 'grotere' speelbakken zijn L50 x B35 cm. Kinderen kunnen lekker vrij bewegen en je hebt meer mogelijkheden om loose parts, zoals bruggen, speelborden en dieren toe te voegen. 

De grotere speelbakken zijn ook fijn wanneer je 2 kindjes hebt en ze samen met 1 bak wil laten spelen. De afmetingen van de 2 speelbakken zijn hetzelfde, ze verschillen alleen in hoogte. De beuken speelbak is 6.3 cm hoog en de diepe speelbak is bijna 10 cm hoog. De speelbak van 10cm hoog is perfect voor de wat kleinere kindjes. Door de hogere opstaande rand knoeien ze iets minder en blijft de rijst wat beter in de speelbak. 

Heb je nog andere vragen? Stel ze gerust in de chat, of mail naar info@kliederspel.nl

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen