Grimms regenboog

Wat is open einde speelgoed?

Open einde spel. Wat is dat nu eigenlijk? Open einde (verhaallijn), een verhaal waarin de afloop niet wordt verteld. Er is dus nog van alles mogelijk. Hoe irritant dit soms bij het einde van een film is, zo geweldig is het binnen een spelvorm.

Met je fantasie kun je zelf een einde invullen of weer een nieuw begin maken. Hoe gaaf is dat voor kinderen? Dat is dus open einde speelgoed.

 

Dit ziet er misschien uit als een puzzel, maar je kunt er zoveel meer mee!

Het open karakter van dit speelgoed betekent dat er geen juiste of foute manier is om ermee te spelen. Kinderen kunnen hun eigen regels, structuren en betekenissen creëren, waardoor ze vrij kunnen experimenteren en leren. Open-einde speelgoed stimuleert de creativiteit, kritisch denken, sociale interactie en motorische vaardigheden van kinderen, terwijl het ook ruimte biedt voor plezier en ontspanning.

Het merk GRIMMS bied open einde speelgoed aan, die vind je hier. 

Zoals bijvoorbeeld de regenboog van Grimms. Een boog van de regenboog kan van alles zijn. Ze kunnen dit zelf invullen. - een brug, een telefoon, een auto, een hek, een glijbaan, een schommel, noem maar op. De eigen fantasie van kinderen staat in deze spelvorm helemaal centraal. Er zijn geen regels waar het kind zich aan moet houden. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, waardoor het zelfvertrouwen van kinderen een boost krijgt. Open einde speelgoed nodigt kinderen uit tot ontdekken, experimenteren en creatief spel.

Speelgoed waar slechts op één manier mee gespeeld kan worden zijn niet open-ended. Denk aan een auto, dat is een auto en niets anders dan dat. Een auto kan niet opeens een olifant worden, of een brug.

Het één is niet perse beter dan het ander, een combinatie van open einde speelgoed en speelgoed met gesloten einde is optimaal. Zo worden verschillende ontwikkelingsgebieden aangesproken.

Terug naar blog

Reactie plaatsen