Sensorische flessen, wat zijn dat?

Sensorische flessen, wat zijn dat?

Sensorische flessen zijn geweldig speelgoed voor de allerkleinsten. Wil je al vroeg beginnen met het aanbieden van Sensorisch spel? Wil je je baby laten kennis maken met sensorisch spel? Dan zit je hier goed. Ze zijn geschikt vanaf de geboorte, maar ook nog leuk voor kinderen tot en met 6 jaar. 

Wat zijn sensorische flessen?
Sensorische flessen zijn doorzichtige flessen of potjes gevuld met verschillende materialen, kleuren en texturen die bedoeld zijn om de zintuigen van kinderen te stimuleren en hun aandacht te trekken. Ze kunnen gevuld zijn met vloeistoffen, geluid producerende materialen of licht reflecterende objecten die kinderen uitnodigen om te verkennen en te ontdekken.

 

Maar we hebben nog een favoriet. De sensorische ster! Een perfect cadeau voor een eerste verjaardag. 

Alle magie van de sensorische flessen, nu in de vorm van een ster, met een beukenhouten frame, ideaal voor de handjes van de allerkleinsten.

De ster is gevuld met gekleurde vloeistoffen, glitter en fluorescerende vloeistoffen die oplichten in het donker en je fantasie prikkelen elke keer dat je ze schudt. Ze hebben maar één beweging nodig om de magie tot leven te laten komen.  

Voordelen van sensorische flessen voor kinderen

  1. Zintuiglijke ontwikkeling: Sensorische flessen prikkelen de zintuigen van kinderen, waaronder zicht, gehoor en tastzin. Dit helpt bij het ontwikkelen van hun zintuiglijke waarneming en het versterken van hun zenuwstelsel.

  2. Concentratie en focus: Het observeren van de bewegingen en geluiden in de sensorische flessen kan kinderen helpen om hun aandacht op één taak te richten, wat hun concentratievermogen versterkt.

  3. Rustgevend effect: Veel sensorische flessen hebben een rustgevend effect op kinderen, wat kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning.

  4. Nieuwsgierigheid en onderzoekend leren: Sensorische flessen nodigen kinderen uit om te verkennen en te ontdekken, wat zit er allemaal in de fles? Welke kleuren zie je? Welke dieren?

  5. Fijne motoriek en hand-oogcoördinatie: Door met sensorische flessen te spelen, oefenen kinderen hun motoriek en verbeteren ze hun hand-oogcoördinatie.

Tips voor bij het kiezen en gebruiken van sensorische flessen

  1. Kies flessen die passen bij de leeftijd en interesses van het kind: Er zijn veel verschillende soorten sensorische flessen beschikbaar, dus kies er een die aansluit bij de leeftijd en interesses. Voor baby's zijn de sound en float flessen heel geschikt. Voor de oudere kindjes zijn deze ook rustgevend en fantastisch om naar te kijken en daarbij zijn de I Spy flessen erg leuk. Want wie speelt dat spelletje niet tijdens een autorit? Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet in een sensorische fles. 

  2. Veiligheid: Zorg ervoor dat de fles stevig is afgesloten en dat er geen kleine onderdelen zijn die los kunnen komen en een verstikkingsgevaar kunnen vormen. De sensorische flessen uit het assortiment van Kliederspel zijn onbreekbaar, waterdicht en gecertificeerd volgens de strengste veiligheidsnormen (EN71 en CE). Kinderen kunnen ze zonder risico manipuleren. De flessen zijn volledig afgesloten met een dubbele dop.

  3. Creëer een rustige en ontspannen omgeving: Gebruik sensorische flessen als onderdeel van een rustige en ontspannen omgeving waar kinderen kunnen ontspannen en zich kunnen concentreren op het speelgoed.

Sensorische flessen zijn dus een geweldig hulpmiddel om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen en hen te helpen leren en ontdekken op een leuke en boeiende manier. Door sensorische flessen te integreren in de dagelijkse speelroutine, kun je de zintuiglijke waarneming, concentratie en nieuwsgierigheid stimuleren.

De sensorische flessen zijn ook erg tof om als kraamcadeautje te geven of voor een 1e verjaardag. 

Naar de sensorische flessen

Terug naar blog

Reactie plaatsen