Over Mij - Het Verhaal achter Kliederspel, de Passie voor Sensorisch Spel

Welkom bij Kliederspel! Mijn naam is Nicole, en ik ben de trotse eigenaar van deze bijzondere online winkel die zich richt op sensorisch spel.

Prikkelverwerking is mij totaal niet vreemd. Daarbij heb ik de voordelen van het inzetten van sensorische materialen meerdere keren mogen zien bij mensen met een Autisme Spectrum Stoornis.

Het begon allemaal toen ik voor het eerst in aanraking kwam met sensorisch spel tijdens mijn werk als cliëntbegeleider binnen de doelgroep MVG-ASS. (Moeilijk verstaanbaar gedrag en autisme spectrum stoornis)

Als ergens de dagelijkse prikkels heel hard (of juist te zacht) binnenkomen is het wel bij die doelgroep. Extra belangrijk om juist hen rust te kunnen bieden door het aanbieden van diverse zintuigelijke activiteiten/ materialen. (sensorisch spel en sensorische producten dus)

Hoe mooi is het wanneer je volwassenen maar ook kinderen kunt helpen met reguleren (ontspannen, ont- prikkelen, het bieden van rust) door het aanbieden van sensorisch materiaal. Bijvoorbeeld het kijken naar "en bewegen van" een fles gevuld met o.a. rijst, water, gekleurde pom poms, zand, mais, belletjes.

Maar ook door het voelen van verschillende structuren (labeldoekjes, karton, watten, veren, schuursponsjes, kwasten, penselen) of het aanbieden van verschillende geuren, komen ze tot rust. Geurolie, schuim in het bad, een koud bad, scheerschuim. Allemaal verschillende manieren om iemand te prikkelen en er is nog zoveel meer. 

Interessant om te zien, een uitdaging om mee te werken. En zo is mijn liefde voor sensorisch spel geboren.

Het werd tijd voor iets anders. Ik ben gaan werken binnen de kinderopvang. Specifiek de dagopvang, doelgroep 0-4 jaar. Ook hier werd ik enthousiast van het aanbieden van sensorische materialen en sensopatisch spel. Zand-/watertafel, mais, rijst, scheerschuim, ijsklontjes, klei, verf, noem het maar op. 

Ik zag hoe kinderen opbloeiden en zich op een prachtige manier ontwikkelden door middel van sensorisch spel.

Helaas was er voor het uitwerken van een thema binnen de kinderopvang niet altijd tijd, waardoor de zand-/ watertafel weinig nieuwe impulsen kreeg. En dat stimuleert het spel niet altijd. 

Thema's voorbereiden kost tijd en door het personeelstekort is dat juist iets waar we niet veel van hadden; tijd. Hierdoor verdween het sensorische thema spel vaak naar de achtergrond. Zonde, want kinderen leren hier zoveel van, ik wist dat ik hier meer mee wilde doen.

Ik besloot mijn passie voor sensorisch spel om te zetten in een onderneming en richtte Kliederspel op. Mijn doel was om ouders en verzorgers, leerkrachten en pedagogisch medewerkers een plek te bieden waar ze uniek en inspirerend sensorisch speelgoed konden vinden om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen en hun zintuiglijke ervaringen te verrijken.

Bij Kliederspel draait het allemaal om het stimuleren van de zintuigen, het ontwikkelen van motorische vaardigheden en het bevorderen van creativiteit en verbeeldingskracht bij kinderen. We bieden een breed scala aan producten, van sensorische flessen en speelrijst tot complete sensorische boxen en educatieve accessoires. Elk product is zorgvuldig gekozen en gemaakt met liefde, toewijding en aandacht voor detail.

Ik ben ontzettend trots op wat Kliederspel tot nu toe heeft bereikt en ben dankbaar voor de vele ouders, verzorgers, leerkrachten, kinderopvangverblijven en kinderen die onze producten hebben omarmd. Mijn missie is om door te gaan met het creëren en aanbieden van innovatief en inspirerend sensorisch speelgoed dat kinderen helpt groeien, leren en zich op een speelse manier ontwikkelen.

Bedankt voor de interesse in Kliederspel en voor het steunen van mijn droom. Ik hoop dat de kinderen net zoveel plezier en voldoening halen uit onze producten als ik doe bij het creëren ervan.

Speel, ervaar en ontdek. Gebruik je zintuigen. Thuis, bij opa en oma, binnen de opvang of op school. 

Vragen? Of wil je meer weten over Kliederspel en onze producten? Neem gerust contact op. We helpen graag!

Liefs Nicole

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen